Grille pod kontrolą Inspekcji Handlowej

Sezon grillowy w pełni – IH skontrolowała bezpieczeństwo i oznakowanie nietradycyjnych grilli oraz kuchenek turystycznych na gaz. W laboratoriach eksperci badali ich konstrukcje oraz stężenie tlenku węgla w spalinach. Grille elektryczne zakwestionowaliśmy wyłącznie ze względu na oznakowanie.  Uwaga! Dwie kuchenki były niebezpieczne – wykryliśmy zbyt duże stężenie tlenku węgla w spalinach.

 

 

 

 

Sprawdź zakwestionowane modele w wykazie skontrolowanych produktów.

 

 

Dodatkowe informacje dla mediów:

Biuro Prasowe UOKiK
pl. Powstańców Warszawy 1, 00-950 Warszawa
Tel.: 22 55 60 246
E-mail: biuroprasowe@uokik.gov.pl
Twitter: @UOKiKgovPL
Znajdziesz nas również na Instagramie: @uokikgovpl


Pliki do pobrania